4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Tekniska verken och Linköpings kommun rustar upp korsningen Vasavägen-Östgötagatan

Grävarbeten i Linköpings kommun fortsätter nu under försommaren.

Under veckorna 25-32 startar ett nytt grävarbete på Vasavägen, korsningen Vasavägen-Östgötagatan. Med start den 19 juni kommer Linköpings kommun tillsammans med Tekniska verken bland annat byta ut vattenledningar och förbättra signalstolpar i korsningen. Under tiden som arbetet pågår kommer trafiken i korsningen påverkas.

Arbetet beräknas vara slutfört i mitten av augusti.

Sedan 1940-talet

Dricksvattenledningarna längs Vasavägen behöver förnyas. Ledningarna är från 1940-talet och byts nu ut för att minimera risken för framtida vattenläckor. I samband med att Tekniska verken förnyar ledningarna passar man även på att lägga ner rör för bland annat trafikbelysning och bredband, detta för att slippa gräva på gatan igen i nära framtid. När ledningarna är på plats kommer Linköpings kommun att förbättra bland annat signalstolpar och målningen på asfalten.

– Vattenledningarna längs sträckan har orsakat problem de senaste åren, vilket gör att det är hög tid att byta ut dem. Då är det jättebra att vi kan samordna det med andra uppdrag, så att de som bor och jobbar i området påverkas så lite som möjligt. Vi räknar med att de nya ledningarna ska hålla minst lika länge som de gamla, säger Peter Wimble, affärsenhetschef ledningsnät på Tekniska verken i ett pressmeddelande.

Gång- och cykelbanorna rustas upp

Dessutom ska gång- och cykelbanorna på båda sidorna av Vasavägen få en renovering. Syftet är att de ska bli tryggare och mer trafiksäkra. Det är banornas sträcka mellan Abiskorondellen och Östgötagatan som ska rustas upp.

Kör här istället

Från Bergsrondellen

Trafiken leds om via Industrigatan-Järnvägsgatan-Hamngatan.

Från Abiskorondellen

Trafiken leds in på Västra vägen-Storgatan-Drottninggatan-Hamngatan.

Från Storgatan

Trafiken leds in på Västra vägen-Bergsvägen-Industrigatan-Järnvägsgatan.

Från Järnvägsgatan

Trafiken leds om via Industrigatan

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °