4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Lokalpolisområde Linköping och Linköpings kommun skrivit på nya medborgarlöften

De medborgarlöften och den samverkansöverenskommelse som har gällt mellan polisen och kommunen i Linköping har löpt ut så nu har nya skrivits under.

Det som står i medborgarlöftet ska vara mätbart och lätt att följa upp, men är bara ett axplock av det arbete som polisen gör tillsammans med Linköpings kommun. Medborgarlöftena 2023-2024 fokuserar främst på arbete mot narkotika, för trygghet och trafiksäkerhet.

– Medborgarlöftet är viktigt för vår samverkan med Linköpings kommun men framförallt för att visa medborgarna att vi arbetar med det som har framkommit i medborgardialoger samt trygghetsundersökningar, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping i ett pressmeddelande.

Gemensamt arbete
Samverkansöverenskommelsen handlar om gemensamt ett fokus på prioriterade problem som rör organiserad brottslighet, välfärdsbrottslighet och otrygghet. Arbetet ska utgå ifrån polisens handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i Linköpings kommun och kommunens åtgärdsplan. Ett konkret exempel är Rätt kurva, ett samarbete som riktar in sig på att fånga upp unga och barn som riskerar att hamna i kriminalitet och bryta det, bland annat genom att ge dem bättre förutsättningar att ägna sig åt en hobby eller en sport som de är intresserade av.

– Samverkansöverenskommelsen är ett övergripande dokument om vad vi tillsammans ska fokusera på i det brottsförebyggande- och trygghetsskapande arbetet. Det ska bli intressant att se vad den nya lagstiftningen kan göra för skillnad i det här arbetet. Från och med 1 juli ska samtliga kommuner arbeta brottsförebyggande och det enligt en särskild ordning. Det ser jag fram emot, säger Ann-Christine Rehnström.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °