3.8 C
Linköping
lördag, mars 2, 2024

Nytt för i år elbåtar på Stångån – Strandfiket först ut i Sverige

I onsdags fick Stångån-Kinda kanal se en ny farkost fara fram förbi M/S Kind och Stockholm. Mickey’s strandfiks ägare, Mickey Gharib har sjösatt en sprillans ny elbåt som nu ska trafikera Stångån.

Varje år har presenterar Gharib något nytt på anläggningen och i år är det alltså en tre elbåtar som erbjuds de gäster som inte kan eller vill använda sig av kanoter, trampbåtar, Sup-brädor eller andra farkoster som Mickey’s Strandfik har.

Elbåtarna blir den nya favoriten

Gharib har öppnat Strandfiket igen eftersom det fina vädret kommer att hålla i sig och skolavslutningarna närmar sig.

– Nytt för i år blir bland annat Elbåtar eftersom jag vet att många besökare tycker att det är för tungt att trampa i de gamla trampbåtarna. Tanken med de nya båtarna är också att man kan slussa ut på Roxen. Men jag har också tagit hem ett par leksaksbilar för barnen, säger Gharib och visar de nya elbåten strax innan han och några vänners ska ut på en Jungfrutur på Stångån.

Dags för första provturen. Foto: Tommy Pettersson

Gharib har redan fått en av de tre elbåtar han ska ha i sommar och han är en av de första i Sverige som börjar med dessa svensktillverkad farkoster. Elbåtarna kan mycket väl bli ett fantastiskt alternativ för exempelvis funktionsvarierade personer som inte orkar med paddling eller trampbåtar.

– Elbåten går på solceller och kan ta ombord max sex vuxna. Båten går i cirka 5 knop och har en app som visar vilken rutt man bör ta. Man kan fara fram till Roxen och tillbaka på solcellsbatterierna men är det mulet så finns det ett vanligt batteri att ta till. Man får med sig en picknickkorg vid uthyrning men får ta med egen valfri dryck om man vill.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
3.8 ° C
4.9 °
3.1 °
97 %
5.1kmh
100 %
lör
4 °
sön
9 °
mån
6 °
tis
3 °
ons
4 °