15 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Polis: Försök till mord i Motala och flera ungdomar rånade i Norrköping

Strax efter kl. 23.30 inträffade ett grovt våldsbrott utomhus i Motala. Polisen på plats har påbörjat utredningsåtgärder.

Brottsrubriceringen i våldsbrottet i Motala är mord och försök till mord. Det finns två målsägare som har tillfogats skador av något vasst föremål. De drabbade är två män. Männen är i 40 årsåldern och i 25 årsåldern. En person är i nuläget gripen. Brottsplatsen är avspärrad och teknisk undersökning pågår. I övrigt pågår förhör och andra utredningsåtgärder. Anhöriga är underrättade.

Personrån i Norrköping

Igår kväll blev en pojke under 15 år rånad av flera andra ungdomar vid Södertull, Norrköping. Gärningsmännen hotar målsägande utan tillhygge och tilltvingar sig personliga tillhörigheter. Pojken tar sig till en bekant och kontaktar anhöriga som i sin tur kontaktar polis. Händelsen ska ha skett strax innan kl. 1930.

Lite senare på kvällen inkommer uppgifter från ytterligare en målsägande som blivit rånad på ungefär samma plats av flera personer. Målsägande skall vara i 18-årsåldern och bytet ska ha varit personliga tillhörigheter samt kontanter. Ingen person ska ha blivit skadad vid händelserna.

Ring 114 14

Har du sett händelsen eller har information att lämna som kan hjälpa de drabbade att få upprättelse. Kontakta polis på enklaste sätt på stan eller ring 11414 alternativt via kontaktformulär på polisens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
15 ° C
15.2 °
13.3 °
92 %
4.1kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °