11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Misstanke om anlagd brand i Rejmyre tolv enheter och fyra helikoptrar släckte

Stor skogsbrand i Finspång

En skogsbrand har utbrutit klockan klockan 05:48 i ett område i Finspångs kommun nära Rejmyre. Ytan är inte fastställd men det är snabb spridning i tät vegetation. Det är för närvarande tio räddningsfordon på platsen som påbörjat släckning. Det är beställt fyra helikoptrar från MSB som ska ansluter.

Polisen om branden

Samtal klockan 05.54 om en brand i terräng i Häradstorp, Finspångs kommun. På platsen anträffas ett helt utbrunnet fordon och branden har spridit sig till terrängen. Branden släcks. I skrivande stund oklar status och misstanke om brott.

Uppdatering 10.28:

Branden är nu under kontroll och det är en yta av cirka 500 x 300 meter som eldhärjats. Inga uppgifter om skadade personer och ingen ytterligare fara för bebyggelse i nuläget. Räddningstjänst kvarstannar under dagen för eftersläckning.

Gällande fordonet som anträffades utbrunnen på platsen där branden startat har anmälts som stulen. Misstanke om att någon tänt eld på fordonet på platsen. Anmälan och förundersökning gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel samt skadegörelse genom brand inledd. Ingen misstänkt i nuläget.

Skogsbrand i Torshag – Norrköping

Klockan 00:05 brand i lövskog med en uppskattad yta på 400 kvm. Räddningstjänsten är på plats med tre räddningsenheter och har påbörjat släckning. Markägare har skickat ut personal för att ta hand om bevakningen. Uppdatering 02:04. Räddningstjänsten är nu klara på platsen och återgår till station.

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °