-0.7 C
Linköping
fredag, mars 1, 2024

Ökad bevakning vid Bilbörsen Arena

Sedan en del incidenter inträffat i området runt Linköping Arena har kommunen tillsammans med polisen arbetat mer fokuserat för att öka tryggheten. Sedan 25 maj finns bland annat kommunala ordningsvakter på plats olika tider på dygnet.

De senaste åren har polisen relativt ofta varit i kvarteret, framför allt på kvällarna efter skoltid. Det har bland annat handlat om misstankar om narkotikamissbruk, stölder och skadegörelse, men också om en del grövre brott.

Kommunen hyr ut lägenheter

Förutom fotbollsverksamheten med tillhörande faciliteter för flera idrottsföreningar, finns flera andra verksamheter i kvarteret. Kommunen driver Arenaskolan som är ett högstadium med cirka 550 elever. I arenans hörn finns även torn med bostäder och kontor. Linköpings kommun hyr lägenheter där för att kunna hjälpa personer som är i behov av särskilt stöd.

För att öka tryggheten i området startade kommunen i januari en samverkansgrupp med berörda kommunala förvaltningar, polis och fastighetsägare. Tillsammans genomfördes bland annat en trygghetsvandring för att se vad som kunde göras.

– Ska vi lyckas i trygghetsarbetet måste vi orka sätta in både hårda och mjuka åtgärder. Alltifrån bättre belysning till ökad närvaro av polis och ordningsvakter, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i veckan att avgifter för viss vaccination mot covid-19. Den 1...
Regeringen har idag utsett Juno Blom till ny barnombudsman och samtidigt chef för Barnombudsmannen. Juno...
Hele 84 procent uppger att de har tillgång till den sjukvård de behöver. 61...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.7 ° C
-0 °
-1 °
96 %
5.7kmh
100 %
fre
7 °
lör
6 °
sön
6 °
mån
6 °
tis
5 °