-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Åtal väckt för attacken utanför polishuset i Norrköping

Åtal har väckts för två fall av försök till mord och förberedelse till grovt sabotage mot blåljusverksamhet efter attacken utanför polishuset i Norrköping den 27 februari

Den nu åtalade 57-åringen kom till polisstationen i Norrköping beväpnad med kniv samt en påse med 14 petflaskor fyllda med bensin. Mannen nekades inträde till polishuset, eftersom receptionen just stängt för dagen. Mannen plockar då direkt fram en kniv och attackerar en civilklädd polis som är på väg att lämna polishuset. En annan polis som försöker avbryta angreppet blir jagad med kniv. Attacken avbryts genom att mannen skjuts i benet.

– En av målsägandena fick livshotande skador efter knivattacken men båda målsägandena mår efter omständigheterna bra. Det är en vansinneshandling som hade kunnat sluta betydligt värre än vad den gjorde, säger kammaråklagare Lisa Hedberg i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

– Vad flaskorna med bensin skulle användas till vet vi inte men jag påstår att han på något sätt hade för avsikt att anlägga brand och bruka våld inne på polisstationen, säger Lisa Hedberg. Huvudförhandling kommer att hållas den 8 juni i Norrköpings tingsrätt.

Utredning flyttades

Den då 56-årige man häktades den 2 mars misstänkt för försök till mord på en polis i Norrköping. Utredningen flyttades till Åklagarkammaren i Jönköping. Då två poliser hemmahörande i Norrköping är målsägande i målet flyttas utredningen till en annan stad.

Mannen är häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på en polis.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °