-2.1 C
Linköping
torsdag, november 30, 2023

Polisens arbete i samband med kungabesöket på torsdag

Torsdagen den 25 maj besöker Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia Linköping med anledning av att H.M. Konungen firar 50 år på tronen.

I samband med besöket kommer många poliser samt polisrytteriet att synas i Linköping. drönare kommer också finnas tillgänglig.

Påverkar trafiken

Då kungaparet förflyttar sig kommer vägar att stängas av kortvarigt vilket påverkar biltrafiken och kollektivtrafiken i centrala Linköping.

– Vår uppgift är att se till att evenemanget sker på ett tryggt och säkert sätt och för att lyckas med det har vi en hög närvaro av poliser under hela evenemanget, säger lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström på polisens hemsida.

Avstängda gator och parkeringar

Alla parkeringar vid Storgatan kommer att vara avstängda från klockan 22.00 den 24:e maj. Detta gäller både för bilar och cyklar. Scandics hotellparkering samt området vid Link Business Center kommer vara avstängt från 08:00 den 25 maj.

– Vi hoppas på förståelse från allmänheten för att det kommer bli svårare än vanligt att ta sig fram genom Linköpings innerstad under det här dygnet, säger lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström.

RELATERADE ARTIKLAR

Imorgon, fredag klockan 16 30 startar en ny utställning i Niclas G THALBergs lokaler...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ett drygt tiotal...
Så har ännu ett kommunstyrelsemöte i Linköpings kommun hållit stängt för allmänheten. Vad hände...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-2.1 ° C
-1.2 °
-2.5 °
96 %
4.6kmh
75 %
tor
-2 °
fre
-2 °
lör
-6 °
sön
-7 °
mån
-7 °