3.6 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Historiskt fotbollsderby på Bilbörsen Arena på söndag

Imorgon sparkar Linköping FC och IFK Norrköping igång ett historiskt unikt och efterlängtat fotbollsderbyt på Bilbörsen Arena.

Man får längta sig tillbaka till början av 1970-talet för att få uppleva något liknande det fotbollsderby som vi nu kommer att få oss till livs på söndag. År 1973 och 1976 spelade Saab respektive Derby i allsvenskan ett år vardera. Fullsatta läktare på anrika Folkungavallen fick då på den tiden se ett fåtal Östgötaderbyn mellan Norrköpingslag och fotbollslag från Linköping.

Placerade i mitten av tabellen

När nu Linköping FC och IFK Norrköping möter varandra för första gången i OBOS Damallsvenskan är det två lag som så här långt i på säsongen har lyckats rätt så bra. Linköping FC ligger på sjätte plats och IFK Norrköping ligger på åttonde plats efter sju matcher spelade.

LFC är redan väletablerade och har vunnit Allsvenskan tre gånger. IFK Norrköping är nykomlingar men det betyder ingenting imorgon i ett stekhett Östgötederby.

Bilbörsen Arena är slutsåld vilket betyder att drygt 7 000 åskådare har köpt biljetter, varav cirka 3 000 biljettköpare kommer från Norrköping, till Matchen klockan 15 00 imorgon.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:00 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till stadsdelen Navestad i Norrköping efter samtal...
Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.6 ° C
4 °
2.7 °
75 %
4.1kmh
0 %
mån
10 °
tis
6 °
ons
9 °
tor
4 °
fre
7 °