1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Linköping befäster sin position

Den ideella förening/medlemsorganisationen SKR genomför årligen undersökningen “SKR Insikt” som mäter hur företag upplever kommunernas myndighetsutövning. I den senaste undersökningen placerade sig Linköping i topp bland Sveriges tio största städer.

SKR Insikt är en kvalitativ servicemätning av kommunernas myndighetsutövning gentemot företagare. Undersökningen mäter sex myndighetsområden: brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

I topp bland storstäder

I den senaste mätningen försvarar Linköping sin förstaplats bland Sveriges tio största kommuner. Inom samtliga myndighetsområden bibehåller Linköping höga nivåer och utmärker sig särskilt inom ärenden rörande bygglov och serveringstillstånd.

﹘ Att Linköping för tredje året toppar bland de tio största kommunerna visar på att god dialog och service blivit en naturlig del i myndighetsutövningen. Att klättra i ranking ett enskilt år kan många klara, men att befästa en position på hög nivå över tid är desto svårare. Därför riktar jag ett stort tack till alla medarbetare som dagligen är medspelare tillsammans med Linköpings företag, säger Stefan Erikson (M), kommunalråd och ordförande för samhällsbyggnadsnämnden i ett pressmeddelande.

Öppen jämförelse Företagsklimat 2022 – Insikt; Nöjd- Kund- Index (NKI):

Undersökningen sker i samarbete med Stockholm Business Alliance (SBA).

Efter att det sammanslagna NKI-resultatet varit oförändrat år 2021, så ökar NKI återigen med en enhet från 74 till 75. NKI-betyget ökar med en enhet för de tre större områdena i undersökningen; bygglov, miljö- och hälsoskydd samt livsmedelskontroll. Sedan starten av undersökningen år 2010 har NKI ökat med 9 enheter, från NKI 66 till 75. De tre bäst placerade kommunerna i den sammanslagna NKI-rankingen blev Hörby, Torsby och Höganäs. Bästa större kommun (>40 000 invånare) blev Järfälla.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:00 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till stadsdelen Navestad i Norrköping efter samtal...
Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °