11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Polis: Rån, inbrott och misshandel

15-åringar rånade barn

Måndag klockan 19.08 Holmstagatan, Norrköping. Rån och försök till rån då två målsägande, under 15 år, blir misshandlade och avtvingade föremål under hot av flertalet personer. Klockan 20.36 inkommer samtal om flera maskerade personer vid Folkparken i Norrköping. Patrull lokaliserar dessa och vid kontroll bär de föremål på sig från ovanstående rån. Tre personer över 15 år gripna för rånet och senare anhållna. En person under 15 år transporterad till hemadress och vårdnadshavare.

Misshandel i Borensberg

Borensberg 20.46, en man i 45-årsåldern, gripen för misshandel och grovt olaga hot efter att en skadad kvinna söker hjälp i en butik. Målsägande och misstänkt har en relation.

Vinglig färd i Borenshult

Borenshult 23.59, Motala kommun. Observationer om en vinglig färd på en personbil. Fordonet har observerats av ett vittne tidigare under kvällen då det framfördes på liknande sätt i Strängnäs. Polis har då inte lyckats lokalisera fordonet och föraren. Patrull hittar nu fordonet och kan stoppa det under färd i Motala. En person, man i 40-årsåldern misstänks för rattfylleri samt dopingbrott då denne hade innehav av dopingpreparat med sig.

Bil brann i Ljura

Ljura 00.08, Norrköping. Skadegörelse genom brand i fordon. Ett vittne som observerar hur en ett fordon fattat eld. Branden släckt och anmälan upprättad. Samma fordon har fattat eld igen och vittne har iakttagit en person som utför detta och lämnar platsen. Ny anmälan upprättad.

Inbrott i kassaskåp

Samtal inkommer 06.47 från en verksamhet i Viberga, Finspång. De har under natten haft inbrott och ett kassaskåp har tillgripits.

Tipsa polisen om bilstöld

Hjulsbro 05.25, Linköping. En målsägande som uppger att deras fordon, en BMW X5, tillgripits under natten. Övervakningsfilm visar att tillgreppet sker omkring 02.45. Iakttagelser från personer som kan ha sett något i samband med händelsen mottages tacksamt och kan förmedlas via 114 14 eller polisens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °