4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Blåljus: Misstänkt anlagda bränder i Norrköping

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Polisen har haft ärenden om fylleri, psykisk ohälsa, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Byggnad i Svenneby övertänd

Polis beordrades 23:27 till Svensbo, Ydre, med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska ett obebott hus ha börjat brinna. På plats visade det sig att byggnaden var övertänd och att lågor slog ut från tak samt fönster. Området har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. Denna kommer att genomföras när brandplatsen svalnat. Rättsläget är mordbrand och det finns i nuläget ingen misstänkt.

Våffelstuga brann

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 03:33 till Dagsbergsvägen i Norrköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en våffelstuga ha börjat brinna. Det finns inga uppgifter om personskador. Polis har varit på plats och en anmälan om mordbrand kommer skrivas. Området spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Jordlåda brann på Ljuragatan

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 03:44 till Ljuragatan i Norrköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en jordlåda ha börjat brinna. Polis på plats har inlett en förundersökning om försök till mordbrand. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Brand i cykelförråd

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrade 03:54 till Grundläggaregatan i Norrköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska det vara en fullt utvecklad brand i ett cykelförråd. Räddningstjänsten har släckt branden och en förundersökning gällande mordbrand har påbörjats. Området spärrades av för en kriminalteknisk undersökning klockan 04:52. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °