1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Polisnatten: Fylleri, trafikbrott och viltolyckor

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. Polisen har haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor, trafikkontroller samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll 03:08 på Lustigkullevägen i Motala uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Kvinnan i 45-årsåldern fick följa med för ytterligare provtagning samt förhör. 

Bil in i mitträcket

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 04:51 till E4:an utanför Åby, Norrköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i mitträcket. Polis på plats kommer skriva en anmälan om vårdslöshet i trafik. Föraren, en man i 25-årsåldern, ska ha klarat sig utan personskador.

En tonårig kille har gripits misstänkt för våldtäkt som inträffat inomhus

Under fredagseftermiddagen fick polisen vetskap om en misstänkt våldtäkt som inträffat i närtid. Detta ska ha inträffat inomhus i en bostad i Linköpings kommun.

En tonårig kille, som är i åldersspannet 15-19, misstänks för att ha våldtagit en tjej. De ska inte vara obekanta med varandra sedan tidigare. Polisens presstjänst har inga uppgifter om tjejens eventuella fysiska skador.

En förundersökning gällande våldtäkt inleddes. Killen lokaliserades på en annan plats i kommunen där han greps av polis.

Polisen arbetar vidare med att samla information om händelsen genom exempelvis formella förhör.

Polisen söker vittnen gällande ett rån vid resecentrum

Klockan 15:20 igår larmades polisen till resecentrum i Norrköping med anledning av ett personrån som hade inträffat ungefär 15 minuter tidigare. Flera gärningspersoner ska ha rånat en person som är under 15 år. Den drabbade ska ha blivit rånad på klädesplagg.

Händelsen utreds som grovt rån. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Det finns ingen misstänkt i ärendet i nuläget Polis har hållit förhör samt sökt efter gärningspersonerna men ingen är frihetsberövad i ärendet. 

Polisen söker vittnen

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om händelsen

Tipsa polisen via 114 14 eller tipsformuläret.

RELATERADE ARTIKLAR

Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...
Polisen larmas 23:50 igår om en misshandel i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °