1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Drottninggatan och Djurgårdsgatan stängs av på måndag

Det grävs och spärras av på en hel del gator i centrala Linköping. Detta grävandet skapar naturligtvis en irritation hos boende, trafikanter av alla de slag och inte minst ekonomiska problem för affärsägare i city.

Grävarbetet på Elsa Brändströms gata startade i mitten på februari och Tekniska verken räknar med att vara klara i september. På Drottninggatan startade man en månad senare och där räknar med att vara klara i mitten av juni. Framkomligheten är nära noll på dessa gator och restauranger samt detaljhandeln lider av den otillgänglighet.

Undvik Drottninggatan och Djurgårdsgatan

Under arbetets gång på Drottninggatan, Djurgårdsgatan kommer området där det grävs stängas av helt för motortrafik. Gång- och cykeltrafikanter kommer dock kunna ta sig förbi platsen om man kryssar mellan stängslen. Gatorna kommer att stängas av helt vid det utsatta området klockan 03.00 på morgonen måndag 24 april och öppna igen på eftermiddagen fredag 28 april.

Vattenledning från 1910-talet

Syftet med grävningarna är att byta ut och förstärka gamla ledningar för dricksvatten och fjärrvärme. Nu har arbetet nått punkten där Drottninggatan möter Djurgårdsgatan, detta medför att en del av Djurgårdsgatan kommer behöva stängas för motortrafik under fem dagar.
Det är framförallt fjärrvärmeledningarna på Elsa Brändströms gata som behöver förbättras för att kunna leverera till nya stadsdelar som byggs. Detsamma gäller på Drottninggatan, där Tekniska verken även stärker upp dricksvattenledningarna som är från 1910-talet.

RELATERADE ARTIKLAR

Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...
Polisen larmas 23:50 igår om en misshandel i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °