7.1 C
Linköping
söndag, april 14, 2024

Tekniska verkens kunder i Linköping har sänkt sin elförbrukning

Ny statistik visar att Tekniska verkens konsumenter i Linköping, Mjölby och Katrineholm gemensamt har sänkt sin elförbrukning med 15 procent under det senaste halvåret jämfört med samma period föregående år.

Den senaste statistiken visar att Tekniska verkens konsumenter i Linköping, Mjölby och Katrineholm sammantaget har förbrukat 15 procent mindre el mellan oktober 2022 och mars 2023, jämfört med samma period 2021-2022.

Alla har ställt upp

Hushållen har under perioden styrt om sin elförbrukning och spridit ut den över dygnet så att toppar planats ut ytterligare.

– Statistiken visar att alla åldersgrupper har ställt upp och hjälpts åt för att spara el, och gemensamt har man verkligen lyckats göra stor skillnad. Även om vintern blev varmare än beräknat kan man inte ta för givet att frånkoppling hade kunnat undvikas utan de insatser som gjorts, och jag vill rikta ett stort tack till alla som har bidragit, säger Charlotta Sund, vd Tekniska verken i ett pressmeddelande.

EU bestämmer över svensk förbrukning

Under hösten klubbade EU:s energiministrar igenom det bindande sparkravet att samtliga medlemsländer skulle dra ned på elförbrukningen med minst 5 procent under de timmar som förbrukningen är som högst. Man tydliggjorde även att 10 procent var ännu mer önskvärt. Målet för minskningen av elförbrukningen gällde till den 31 mars 2023. Tekniska verkens konsumenter har uppnått målet med god marginal.

Fakta:
Siffrorna rör cirka 63 000 privata elnätskunder i Linköping, cirka 10 000 privata elnätskunder i Mjölby samt cirka 15 000 privata elnätskunder i Katrineholm.

RELATERADE ARTIKLAR

Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...
Polisen larmas 23:50 igår om en misshandel i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
7.1 ° C
7.2 °
5.7 °
62 %
11.3kmh
45 %
sön
6 °
mån
11 °
tis
6 °
ons
8 °
tor
6 °