11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Polis: Misstänkt sexualbrott och bilflykt med punka

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 65-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Avspärrning i Norrköping

Polisen har spärrat av ett område klockan 06:35 vid Gamla Lasarettsgatan i Norrköping. Detta är ett led i arbetet för att utreda ett misstänkt sexualbrott som inträffat i Östergötland under natten. Polisen arbetar vidare i ärendet med utredningsåtgärder som husrannsakan och brottsplatsundersökning. Det finns ingen allvarligt fysiskt skadad person. Ärendet kommer inte vidare kommenteras under dagen.

Stannade inte på polismans tecken

Polisen hade en trafikkontroll klockan 23:23 på E22. En bilist stannade inte på polismanstecken och ett förföljande upptogs. Det visade sig att den flyende bilen hade en punktering så polisen kunde välja att vänta in ett stopp av sig självt.

Stoppet blev på Ljuragatan där bilisten stannade och sprang efter att till slut kört på bara fälgen. En person infångades och bojades efter att ha motsatt sig gripandet. Misstanke finns om att flera individer hann lämna fordonet.

Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för grov vårdslöshet i trafik, försök till grov misshandel samt drograttfylleri.

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °