15 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Debatt: SKR leker med elden

Debattinlägg av Arne Grip

Brandmän protesterar mot nya arbetstider och kräver undantag från EU-direktiv. Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) säger att man inte tänker förhandla. Det låter som att man har sådan rätt. Men bestämt sig för att inte utnyttja den. SKR kan inte förhandla. Släck den brasa som SKR försöker tända, innan det är för sent.

SKR är en privat organisation. En parasit som lever på bidrag, maskerade som avgifter från 311 medlemmar. Man leker myndighet med styrelse, delegationer, sektioner och 1 100 anställda. Kallar sig ”politiskt styrd organisation”. Kända SKR-profiler är Marie Morell, Emil Broberg och Lena Micko.

Hus för två miljarder byggs

SVT berättar att SKR-föreningen ska bygga hus på Tegelbacken vid Centralen i Stockholm, stadens dyraste tomtmark. Beräknad kostnad för rivning av befintligt hus och nybygge är två miljarder kronor. Byggherre är ett av föreningens företag.

SKR har fått ny ordförande. Anders Henriksson presenteras som S-märkt. Rätt till partibeteckning har han bara på fullmäktigemöte i Kalmar. På SKR är han privatperson. Genom att släppa fram SKR-anställda sprider media myten om en överkommunal myndighet, på tvärs mot det kommunala självstyret.

Emma Spaak SKR intervjuades om Covid-vaccin. Ing-Marie Wieselgren kallades psykiatrisamordnare, fick skulden för brister i psykvården och mördades. Jeanette Hedberg förhandlar löner och skriver ogiltiga avtal med offentligfacken.

Banar väg för uthyrningsbolag

Tomas Björck har en avdelning för Arbetsgivarpolitik. Han uppmanar till brottet – muta för att sluta. Falska pensionsavtal för politiker öppnar den kommunala skattkistan.

SKR kallar sig arbetsgivarorganisation. Det är man inte. Offentligfacken tecknar avtal med SKR-anställda. Genom att hålla nere lönerna har SKR banat väg för hyrbolag i vård och omsorg. Skrytbygge för två miljarder kronor på Tegelbacken kostar lika mycket som det årliga bidraget till 1 100 SKR-anställda.

Föreningen är näringsidkare. Gåvor till SKR bryter mot gynnandeförbudet i KL 2:8. SKR har inga väljare. Styrelsen har inget ansvar. Ledamöter i styrelsen i kommunala myndigheter är personligt ansvariga för att medel som insamlats via skattsedel inte läggs i orätta händer.

SKR ska stänga. Inbetalade bidrag betalas tillbaka. Avtalen rivas. Skattepengar ska inte brännas på Tegelbacken. Inte på löner till SKR-anställda som förhandlar och skriver falska avtal med facken. Inte heller på arvoden, resor, traktamenten och pensioner till personer som låtsas att de är på politiska uppdrag.

Arne Grip

Lkpg.News
Lkpg.Newshttps://lkpg.news
Lokala nyheter från Linköping med omnejd.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
15 ° C
15.2 °
13.3 °
92 %
4.1kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °