22.2 C
Linköping
tisdag, juli 23, 2024

Nya Vasahallen beräknas vara klar våren 2024

Nya Vasahallens nya del pågår för fullt har fått sin grundkonstruktion, i stål och prefabväggar, plats och även taket är lagt.

Bygget av den nya Vasahallen återupptogs, efter en del överklaganden, våren 2022. Idrottshallen beräknas vara klar i början av år 2024.

Nya hallen byggs bredvid den gamla
Vasahallens nya byggnad kommer att vara tre våningar hög och innehålla två fullstora idrottshallar, omklädningsrum samt kontor med koppling till skolan eller föreningsidrottens behov. Byggnaden kommer även ha plats för skolmatsal och mottagningskök då befintliga matsalar i Berzeliusskolan och Katedralskolan har bristande kapacitet.

När Vasahallens nya del står färdig kommer den vara Linköpings näst största idrottshall och ha en tävlingsarena med 600 publikplatser på läktaren.

Efterlängtad arena för parasportidrotten

Det som kanske är mest glädjande för många med det nya bygget är att en av hallarna ska fungera som hall för parasport.
– När hallen står klar under våren 2024 blir den ett välkommet tillskott till idrotten i kommunen. Med särskilda anpassningar för gymnastik blir hallen en värdefull träningsanläggning för truppgymnastik och med särskilda anpassningar för parasport finns det förhoppningar om att hallen även kan bidra till sportens utveckling de kommande åren. Dessutom blir hallen, med dess generösa publikkapacitet, en viktig match- och tävlingsarena för många idrotter och med det centrala läget blir anläggningen, tillsammans med de äldre delarna, en mötesplats för olika idrotter och verksamheter, säger Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef i Linköping på kommunens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Skyddsjakt efter varg i nordvästra länsdelen avslutad, ingen varg har fällts. Skyddsjakten efter den...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Höga smäller i Norrköping Flera...
Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
22.2 ° C
23.3 °
22 °
55 %
3.1kmh
20 %
tis
22 °
ons
21 °
tor
20 °
fre
24 °
lör
23 °