1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Nya simhallen Tinnerbäcksbadet testades – Öppnar i april

Text. Jahanara Nuri

På eftermiddagen den 29 mars 2023, mellan testade driftoperatören i Medley den nya simhallen ”Tinnerbäcksbadet”. Miljön testades för att säkerställa att logistiken fungerar när den öppnar i april. Cirka 200 personer och media hade bjudits in till evenemanget.
– Testsvaren har varit riktigt bra, säger Camilla Eriksson, affärsutvecklingschef på Medley.

Äventyrsmiljö

Ankääggningen har en 50-meters- och en 25-metersbassäng. Hoppbassäng med studsmatta på 1, 3 och 5 meter. Undervisningsbassäng och rehabiliteringsbassäng, båda två med justerbar botten. En familjepool som har lagts till fördelarna med barnpool, vågbassäng, 3 vattenrutschbanor, bubbelpool, ångbastu, torrbastu.

Dessutom erbjuder simhallen en relaxavdelning med bubbelpool, relaxpool, ångbastu, torrbastu, gästerna kan äta ute på solterrassen. Det ger gästerna möjlighet att tillbringa hela dagen med träning, simning, lek och avkoppling med familjen.

– Vi har en äventyrsmiljö, vi har massor av saker för familjen, simkurser för barn, ungdomar och vuxna på olika nivåer, gym och gruppträning, cafeteria, stora butiker, relaxavdelning och en hel del annat, berättar Camilla Eriksson.

Foto: Jahanara Nuri

Vad säger Badgästerna
Juni gillar att hoppa från höjder, och hon är inte alls rädd för att hoppa från 3 meter.

– Jag tränar på gym, så ja kan hoppa.

Marja Carlsson besökte simhallen för att simma på provsimdagen. ’

– Det är fantastiskt. Idag var det grattis bara få prova att och ses att allt fungerar, men en simhall som är speciell för barn och hela familjen. Det finns något roligt att göra för alla, säger Marja Carlsson.

Badgästen Emily gillar att platsen är väl upplyst.

– Det är fint, rent och fräscht, med många roliga upplevelser för barnen. Simhallen känns bra helt enkelt, säger Emily.

Foto: Jahanara Nuri

En klassisk upplevelse

Med sitt unika läge och sin arkitektur satte Tinnerbäcksbadets miljö verkligen ton och stil för det kommande bostadsområdet i Folkungavallen. Utformningen av miljön valdes ut genom en arkitekttävling som hölls 2016, Det vinnande förslaget, “Vågen”, ritades av 3XN Arkitekter. Ordervärdet på projektet var cirka 820 miljoner kronor. Bygget påbörjades sommaren 2019.
En klassisk pool är en del av livets nödvändighet och komfort. Nu har Linköping en plats, och den introduceras redan som Sveriges modernaste simhall, där människor kan uppleva ett otroligt inomhus- och utomhusliv.

Jahanara Nuri


Foto: Jahanara Nuri
Foto: Jahanara Nuri
Lkpg.News
Lkpg.Newshttps://lkpg.news
Lokala nyheter från Linköping med omnejd.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:00 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till stadsdelen Navestad i Norrköping efter samtal...
Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °