11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Ny vd för Länsförsäkringar Östgöta

Åsa Röhs blir nu ny vd för Länsförsäkringar Östgöta. Röhs arbetar idag som ekonomi- och finanschef på Länsförsäkringar Östgöta och tillträder tjänsten som vd 1 maj. Åsa Röhs efterträder Stefan Nyrinder som tillträdde 2018 och som nu valt att gå i pension.

Processen för rekrytering av ny ekonomi- och finanschef kommer att inledas snarast.

– Jag är mycket nöjd att Åsa Röhs tackat ja till att bli ny vd. Åsa är en kunnig och entusiasmerande ledare med ett stort framåtdriv och kommer att vara helt rätt person att leda Länsförsäkringar Östgöta in i framtiden. Valet av Åsa baseras både på hennes personliga egenskaper och den erfarenhet hon har från Länsförsäkringar Östgöta och tidigare positioner som bland annat ekonomi- och finanschef. säger Lena Ek, styrelseordförande för Länsförsäkringar Östgöta i ett pressmeddelande.

Sedan 2019

Åsa Röhs har arbetat på Länsförsäkringar Östgöta sedan 2019, där hon varit ansvarig för bolagets ekonomi-, finans- och hållbarhetsfrågor. Hon har därutöver varit ansvarig för ett stort och långsiktigt förändringsarbete där företaget steg för steg övergår till processtyrning.

Åsa Röhs

– Jag känner mig hedrad och glad över att få det här förtroendet. Det är ett viktigt jobb, där vi skapar trygghet och möjligheter i vardagen för 240 000 kunder runt om i Östergötland. Inte minst för att våra kunder också är våra ägare och därmed uppdragsgivare. Jag ser fram emot att ta mig an uppgiften och leda våra ca 400 kompetenta och engagerade medarbetare in i nästa skede, säger Åsa Röhs.

Tidigare arbetade Åsa Röhs på San Sac Group, senast som CFO (Chief Financial Officer) och dessförinnan i ledande ekonomi- och finanschefsbefattningar på Malte Månson Holding, Thituson Bil och Innovativ Vision. Åsa Röhs har också haft styrelseuppdrag på bland annat Tielman Sweden AB och LFC.

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °