11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Parasportdagen arrangerades igen efter pandemin

I söndags arrangerads “Parasportdagen” i Wahlbeckshallen i Ryd och det var många nyfikna besökare som passade på att prova de mångtaliga aktiviteterna som erbjöds.

Parasportföreningen i Linköping stod för arrangemanget i samarbete med Linköpings kommun, RF-SISU Östergötland. Under pandemin har föreningen inte arrangerat Parasportdagen så det fanns ett uppdämt intresse som nu förlöstes.

Mängder av prova på möjligheter

Dagen vänder sig till alla åldrar och alla funktionsnedsättningar; Personer som använder rullstol, IF, sviter efter en stroke, synnedsättning till neuropsykiatriska diagnoser.

Drygt 25 föreningar deltog och visade upp sin verksamhet och sina idrottsgrenar.

Linköpings Parasportförening vill att alla ska få möjlighet att röra på sig och hitta en aktiv fritid. Besökarna provade på bland annat rullstolsrugby, bordtennis, dragkamp, racerunning, taekwondo, elhockey, handboll, fotboll, goalball, dans, boccia och mattcurling.

– Intresset har varit stort idag och mattcurlingen är populärt och drar till sig blickarna. Det kanske är lite för mycket på en dag. Man kan ju inte hinna med att prova på allting här, säger Mattcurlingens nestor och svenska mästaren Sten-Åke Svensson och får medhåll från sonen Peter Svensson.

RELATERADE ARTIKLAR

Under kvällen greps en person som misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot...
I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °