15 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Liberalerna kräver svar från ansvarigt kommunalråd

Nu ställer liberalernas kommunalråd i Linköping, Åsa Wennergren frågor till Barn -och ungdomsnämndens ordförande Elias Aguirre (S) om nedläggningarna.

Bakgrunden till frågorna är att utbildningsdirektören i november fick i uppdrag av kommundirektören att utreda om den planerade Kungsbergsskolan för årskurs 7-9 samt särskola behövs enligt tidplan eller ska pausas. Utredningsuppdraget gällde även att lokaleffektivisera lokaler för grundskolor förskola – till årskurs 6 med verkställighet höstterminen 2023.

Obefintlig dialog kring skolnedläggningarna

Trots att arbetet påbörjades i november förra året har man från moderaternas och socialdemokraternas sida valt att inte informera eller föra en dialog med oppositionen kring detta omfattande ärende. Än värre är att man inte har pratat med föräldrar och vårdnadshavare till barnen på skolorna. Man också helt valt att hålla tyst om nedläggningarna för personalen på skolorna, de fick ett brev skickat till sig bara dagarna innan nedläggningarna kommunicerades ut om att deras arbetsplatser skulle försvinna.

– Ilska, besvikelse och sorg är några av de känslor som föräldrar och personal har gett uttryck för om hur styret har hanterat nedläggningarna av skolor. Detta hade kunnat undvikas genom att ha en öppnare och mer transparant hållning i detta arbete gentemot alla som berörs av nedläggningarna, säger gruppledare Åsa Wennergren i ett pressuttalande.

Nu kommer Åsa Wennergren att ställa frågor på kommunfullmäktigesammanträdet den 28 mars och kräva svar från ansvarigt kommunalråd Elias Aguirre (S).

Wennergrens frågor:

Är S + M styret nöjda med hur beslutet om nedläggningar har kommunicerats och diskuterats tillsammans med personal och föräldrar och vårdnadshavare till barnen på skolorna?

Är s + M styret nöjda med hur beslutet om nedläggningar har kommunicerats, förankrats och diskuterats inom politiken i Linköpings kommun?

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
15 ° C
15.2 °
13.3 °
92 %
4.1kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °