18.9 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Parasportdagen på söndag i Wahlbeckshallen i Ryd

Nu på söndag arrangeras Parasportdagen i Linköping i Wahlbeckshallen. Dagen riktar sig till alla med någon typ av funktionsnedsättning.

Föreningar i Linköping som redan har eller har planer på att starta verksamhet för personer med funktionsnedsättning erbjuder nu en hel del “prova på” aktiviteter under söndagen.

Mängder av prova på möjligheter

Besökare kan prova på bowling, rullstolsrugby, gympa, bordtennis, dragkamp, racerunning, taekwondo, elhockey, handboll, mattcurling, bowling, fotboll, goalball, voltige på trähäst, golf, friidrott, kung fu, dans, radiostyrda båtar, boccia och innebandy.

Dagen vänder sig till alla åldrar och alla funktionsnedsättningar; Personer som använder rullstol, IF, sviter efter en stroke, synnedsättning till neuropsykiatriska diagnoser Linköpings Parasportförening vill att alla ska få möjlighet att röra på sig och hitta en aktiv fritid.

Drygt 25 föreningar kommer att delta så det blir med andra ord både roligt och intressant. Arrangemanget startar klockan 10 00 och det hela sker i samarbete med bland andra Linköpings kommun, RF-SISU Östergötland och vår Parasportföreningen i Linköping.

Linköpings Parasportförening erbjuder alla att prova på många roliga idrotter och föreningsaktiviteter. Foto: Tommy Pettersson

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18.9 ° C
19.8 °
18.2 °
78 %
4.6kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °