-1.9 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Polisen söker efter försvunnen flicka från Gnesta

Polisen i Södermanlands län arbetar med en förundersökning om misstänkt människorov. Målsäganden, en 16-årig flicka från Södermanland, sågs senast natten till lördagen i Gnesta den 11 mars.

Bilden kring vad som har hänt har till viss del börjat klarna. Den försvunna flickan har troligen inte färdats ensam då hon behöver hjälp för att ta sig fram. I och med det kommer hon troligtvis inte heller själv kunna ta sig ur den situation hon nu är i och därför kan allmänhetens hjälp bli avgörande för vårt jobb med att hitta henne.

Polisen vill i första hand ha in iakttagelser från natten hon försvann och fram till i början på denna vecka (vecka11) men alla som tror sig ha sett henne bör genast höra av sig. Polisen är relativt säkra på att hon färdats med bil söderut på de större vägarna och vill få in eventuella observationer hela vägen från Gnestad ner mot Danmark. Troligtvis måste hon och den eller de som är med henne stannat vid diverse stopp längs vägen. Det är därför extra intressant med observationer från exempelvis bensinmackar, rastplatser och restauranger längs vägarna.

Den person som varit anhållen i utevaro är inte längre anhållen

Åklagare har inlett en förundersökning om misstänkt människorov. Målsäganden är en 16-årig flicka, hemmahörande i Södermanland, som senast sågs natten till lördagen den 11 mars.

Flickan som varit försvunnen sedan den 11 mars har nyligen haft kontakt med anhöriga och med polisen. Av det skälet har anhållandet hävts för den person som tidigare var anhållen i utevaro. Utredningen fortsätter.

Har man upplysningar som du sätter i samband med försvinnandet?

Ring då Polisen på 114 14. Är dina upplysningar av mer akut karaktär, om du exempelvis vet var flickan är just nu, ring 112.

Signalement: Flickan är 16 år, mörkhårig och cirka 170 centimeter lång. Hon bär ofta glasögon. När hon sågs senast bar hon jackan på bilden och samma glasögon.

Polisen söker efter försvunnen flicka. Bild: Anhöriga har godkänt publicering.

RELATERADE ARTIKLAR

Earth Hour 2023

Igår klockan 20 30 till 21 30 inträffade Earth hour 2023 och precis som...
Natten till torsdagen slutade trygghetslarmen hos kommunens hemtjänsttagare att fungera. Problemen berodde på en...
Man häktad misstänkt för mord på kvinna. En man i 20-årsåldern har i dag...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-1.9 ° C
-1.1 °
-2 °
93 %
3.6kmh
100 %
sön
-2 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °