-0.5 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Blåljus: Misshandel och balkongbrand

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 00:38 till Dalgårdsgatan i Boxholm med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska det brinna ute på en balkong. Räddningstjänsten släckte branden. Ingen person har skadats i samband med händelsen. Polis på plats kommer skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Misshandel i Hageby

Polisen larmades igår kväll till en adress i Hageby med anledning av ett bråk. Enligt allmänheten var det gap och skrik som eskalerade på platsen.

Polispatrullen lämnade utan vidare åtgärd och då var det lugnt på platsen.

När patrullen ska lämna platsen upptäcker de en trasig ruta i lägenheten och de beslutar då att ta sig in igen. Inne i lägenheten fanns då två blodiga män, en trasig ruta och ett vasst tillhygge som såg misstänkt använt ut.

Efter undersökningsåtgärder konstaterades att en av männen hade en skada i övre delen av kroppen och att den trasiga rutan förmodligen varit trasig några dagar.

Jourhavande förundersökningsledare beslutade att lägenheten ska spärras av för kriminalteknisk undersökning. En av männen fördes till sjukhus med ambulans. Initialt är inte skadorna inte livshotande. Bägge männen greps misstänkta för misshandel.

Båda männen har under natten till fredag anhållits av åklagare. Den ena mannen, i 35-årsåldern, är misstänkt för försök till mord. Den andre mannen, också i 35-årsåldern, är misstänkt för grov misshandel. Ärendet är därmed åklagarlett. 

RELATERADE ARTIKLAR

Earth Hour 2023

Igår klockan 20 30 till 21 30 inträffade Earth hour 2023 och precis som...
Natten till torsdagen slutade trygghetslarmen hos kommunens hemtjänsttagare att fungera. Problemen berodde på en...
Man häktad misstänkt för mord på kvinna. En man i 20-årsåldern har i dag...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-0.5 ° C
0.5 °
-0.8 °
83 %
4.6kmh
100 %
sön
0 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °