4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Sommarbonus till vikarier – Ska stärka rekrytering och minska sjukfrånvaron

Runt 700 vikarier. Så många personer behöver Linköpings kommun anställa till vård, stöd och omsorg under sommaren för att ordinarie personal ska få sin semester.

Sommarvikarier som arbetar åtta sammanhängande veckor inom kommunens vård-, stöd- och omsorgsverksamheter i sommar en bonus på 4 000 kronor. Bonusen ska fungera som en morot och betalas ut till alla sommarvikarier som arbetar åtta sammanhängande veckor under semesterperioden vecka 25-32 med max ett frånvarotillfälle på högst tre dagar.

– Vi betalar ut bonusen som en del i att vara attraktiva som arbetsgivare och hoppas det kan öka intresset till att söka ett av Linköpings bästa jobb, säger Anna Jonson, enhetschef på kommunens hemsida.

Får inte byta arbetspass

För att underlätta administrationen är det inte tillåtet att byta arbetspass med andra

– Just vad gäller utbetalning av bonusen på 4000 kronor går det inte att byta arbetspass med kollegor för att bli berättigad om det inte gynnar verksamheten. Det som gäller är att arbeta åtta sammanhängande veckor mellan vecka 25-32, att ta de pass man är tilldelad samt att endast ha ett frånvarotillfälle som är på max tre dagar. Vi har generellt sett en hög sjukfrånvaro inom våra verksamheter. Men, förra sommaren när vi införde bonusen för första gången, sjönk sjukfrånvaron samtidigt som sjuknärvaron inte ökade, förklarar Anna Jonson.

Rekrytering pågår

Anna Jonsson är hoppfull inför sommarens rekryteringar. Så här långt har 60 personer redan rekryterats, 180 har intervjuats och är anställningsbara och ytterligare 70 är inbokade på intervju. Ansökningsperioderna sträcker sig fram till sommaren.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °