4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Salladshuset ställer om -Restaurangvärlden efter covid- 19

Text: Jahanara Nuri

Efter Covid-19 pandemin står restauranger i staden inför nya utmaningar.
Restauranger är en mycket viktig del av stadslivet. När en restaurang stänger startar strax en ny.

Nu efter covid-19 pandemins värsta anstormning är över, när människor börjat arbeta fullt ut, finns det hopp om att folk vill gå ut och äta igen.

Tufft läge för restauranger
Alla färskvaror och tjänster som människor behöver för att äta hälsosamt har gått upp i pris. För att inte tala om lokalhyran och andra räkningar som fortsätter at stiga.
Ägare till matställen väljer plats och mat noggrant efter observation och tidigare erfarenhet innan man startar sin nya verksamhet.

Färska råvaror betyder allt

Salladshuset på Ågatan introducerade sallader med hälsosam inriktning och en intressant och innehållsrik design interiört.
Efter ägarbytet ändrade restaurangen sin line-up och fokuserade på hälsosammare mat. Ägaren till Salladshuset, Simon Özbek, serverar bland annat vegansk sallad, tonfisksallad eller varma smörgåsar på ett grönt och gott sätt som ger en explosion av smak.
Målet är att ge shoppare en smak av ”out-of-town”- smaker men även erbjuda en del av det svenska matarvet.

Dela med sig
I ett av recepten för framgångsrik ”Salladshusverksamhet” ingår en rejäl sallad med en blandning av svarta oliver med tomater, salladslök, honung och mandel. Det andra receptet är en vegetarisk sallad som är mättande och full av smak i form av en läcker avokado serverad med en speciell dressing. Att dela med sig av dina bästa recept kan verka skrämmande.

– Jag försöker hittar de mest exotiska ingredienserna i världen och blandar dem lite efter eget sinne, säger Simon Özbek.

Förstå och acceptera verkligheten
Att göra människor glada och nöjda med mat är en verksamhet med hög stress och hög risk. Men om man tycker om att ge service åt människor är matservering ett av det mest tillfredsställande arbetet för en entreprenör.

Efter att ha arbetat i branschen i decennier säger Özbek till den blivande entreprenören

– Du måste veta, ha kompetensen och jobba med den hela tiden. Varje företag har upp- och nedgångar. Jag har hanterat nederlag genom att började gå framåt ett flertal gånger, säger Simon.

Jahanara Nuri

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °