4 C
Linköping
lördag, mars 2, 2024

Lägesrapport i ärende om misstänkt tjänstefel inom polisen

Polischefen Mats Löfving misstänks nu för tjänstefel, och grovt tjänstefel. Detta meddelas nu av Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Åklagaren har lämnat en kort lägesrapport i ärendet där en högt uppsatt chef inom polisen i december kom att misstänkas för tjänstefel.

Grovt tjänstefel

Mats Löfving har delgivits misstanke och hörts om dels grovt tjänstefel i samband med ett tjänstetillsättningsärende 2015, dels tjänstefel vid ett beslut om tilldelning av tjänstevapen 2020. Han förnekar brotten.

Den underställda chefen, då Linda Staaf i en tjänst som tillsattes 2015, är också förhörd om båda händelserna. Därutöver har ett antal vittnen förhörts.

– Vad man sagt eller bevisläget i förundersökningen kommenterar jag inte närmare, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck i ett pressmeddelande.

Förundersökningen fortsätter. Det återstår flera vittnen att förhöra och vidare görs kontinuerliga analyser av inhämtad digital bevisning. Det går inte att lämna någon prognos om när förundersökningen kan vara klar.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.9 °
3.7 °
99 %
5.7kmh
100 %
lör
4 °
sön
9 °
mån
5 °
tis
1 °
ons
1 °