-0.5 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Linköpingslistan motionerar om utrustning i Stångebro ishall för en mer jämlik idrottsutövning

Det nystartade lokalpartiet Linköpingslistan, LL, uppnådde ett bra valresultat i 2022 års kommunalval. Valframgången ledde till att partiet fick inflytande med ett stort antal förtroendevalda i styrelser och nämnder i Linköping.

Partiets representanter har redan från starten varit aktiva och börjat motionerat till kommunfullmäktige.

Aktiva hela livet

En motion som lämnats in nyligen är en som föreslår att en utrustning som kallas ”No Fall” ska installeras i gamla Stångebrohallen för att funktionshindrade ska få möjlighet att träna och åka skridskor. Det är LL:s kommunalråd Cecilia Helber som lämnat in motionen.

-Linköpings kommuns idrottspolitiska program Aktiv hela livet lyfter fram kommunens och idrottsrörelsens ansvar att tillsammans skapa bra och rättvisa förutsättningar för möjligheter till fysisk aktivitet och vikten av en jämställd idrott. Prioriterade grupper, enligt programmet, är bland annat barn i förskoleåldern samt barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Flickors idrottsutövande nämns också som ett fokusområde särskilt som flickor i högre grad än pojkar väljer att sluta idrotta tidigare i livet, säger Cecilia Helber i ett pressmeddelande.

Linköping är inte först med No fall
På flera orter i Sverige, Borås, Malmö, Nacka, Trollhättan, Västerås och Luleå har en så kallad No Fall utrustning redan installerats i samverkan med föreningar och parasportförbund för att göra idrotten mer tillgänglig och jämlik. Detta har lett till att funktionshindrade barn och ungdomar som tidigare varit exkluderade från idrottsaktiviteter i ishallar nu får prova dessa på lika villkor. No Fall utrustning kan också också leda till att fler barn i förskoleåldern väljer att aktivera sig och att fler flickor väljer att fortsätta sitt idrottsutövande.

RELATERADE ARTIKLAR

Earth Hour 2023

Igår klockan 20 30 till 21 30 inträffade Earth hour 2023 och precis som...
Natten till torsdagen slutade trygghetslarmen hos kommunens hemtjänsttagare att fungera. Problemen berodde på en...
Man häktad misstänkt för mord på kvinna. En man i 20-årsåldern har i dag...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-0.5 ° C
0.5 °
-0.8 °
83 %
4.6kmh
100 %
sön
0 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °