-0.5 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Skott lossning mot byggnad i Ryd

Klockan 01:12 larmas polis till en adress i området Ryd, Linköping, efter samtal om höga smällar. På plats konstateras att det finns skador på en fastighet som tyder på att en skottlossning har skett.

Polisen arbetar på platsen med flera olika kompetenser. Händelsen utreds i nuläget som grovt vapenbrott och grovt olaga hot. I nuläget kan ingen ytterligare information lämnas.

Uniformerad polis i ryd

Polisen har under natten arbetat i området med flera kompetenser och det arbetet kommer att fortsätta under morgonen. Bland annat kommer en teknisk undersökning att ske. Polisen har fortfarande inte träffat på någon skadad person, eller gripit någon misstänkt.

Brottsplatsen undersöks och det finns både hundpatrull och annan uniformerad personal i området.

– Utredningsarbetet fortgår bland annat genom kriminalteknisk undersökning och informationsinhämtning. Vi uppmanar även allmänheten att kontakta oss om man sett eller hört något som kan ha med händelsen att göra, säger, säger Jens Öhmark, biträdande lokalpolisområdeschef i Linköping.

Tipsa polisen

Om man har uppgifter att lämna som kan sättas i samband med den misstänkta skottlossningen är polisen angelägen om att ta emot dessa.

– Vi fortsätter vårt trygghetsskapande arbete genom att närvara med uniformerad personal i Ryd samt genom samverkan med externa aktörer, bland annat Linköpings kommun, säger Jens Öhmark.

Polis, ordningsvakter, områdesteam och trygghetsvärdar är på plats i området.

Under fredagen och helgen arbetar Linköpings kommun och övriga aktörer med trygghetsskapande insatser i området, genom både befintliga och utökade resurser. UngPuls har öppen verksamhet mellan klockan 17-22, fredag och lördag.

RELATERADE ARTIKLAR

Earth Hour 2023

Igår klockan 20 30 till 21 30 inträffade Earth hour 2023 och precis som...
Natten till torsdagen slutade trygghetslarmen hos kommunens hemtjänsttagare att fungera. Problemen berodde på en...
Man häktad misstänkt för mord på kvinna. En man i 20-årsåldern har i dag...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-0.5 ° C
0.5 °
-0.8 °
83 %
4.6kmh
100 %
sön
0 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °