-0.5 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

Våldsamt motstånd på Ågatan

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Påverkad ville inte lämna Ågatan

En ordningsvakt på Ågatan i Linköping ville få hjälp av polisen då en man vägrade lämna restaurangen. Mannen bojades och skulle enbart avlägsnas från platsen enligt det som kallas PL 13 i  polislagen. Restaurangbesökaren blev då istället stökig och gjorde våldsamt motstånd och blev omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusad. Vidare blev mannen misstänkt för våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Inbrott i källare

Polisen fick 04:30 ett samtal från Himmelstalundsvägen i Norrköping. En inringare hade hört ljud från en källare och misstänkte att någon gjorde inbrott.

Flera patruller åkte till platsen och en misstänkt påträffades i källaren med en väska med inbrottsverktyg som beslagtogs. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades. Gärningsmannen avlägsnades från platsen och släpptes efter förhör.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen publicerar nu på sin hemsida en bild på den försvunna Liselotte för att...
Idag togs Martin Modéus emot som Svenska kyrkans ärkebiskop. Mottagandet skedde under en högmässa...
Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 100 ärenden av olika karaktär...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.5 ° C
-0 °
-0.8 °
91 %
5.1kmh
100 %
sön
-0 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-2 °