-0.7 C
Linköping
fredag, mars 1, 2024

Våldsamt motstånd på Ågatan

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Påverkad ville inte lämna Ågatan

En ordningsvakt på Ågatan i Linköping ville få hjälp av polisen då en man vägrade lämna restaurangen. Mannen bojades och skulle enbart avlägsnas från platsen enligt det som kallas PL 13 i  polislagen. Restaurangbesökaren blev då istället stökig och gjorde våldsamt motstånd och blev omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusad. Vidare blev mannen misstänkt för våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Inbrott i källare

Polisen fick 04:30 ett samtal från Himmelstalundsvägen i Norrköping. En inringare hade hört ljud från en källare och misstänkte att någon gjorde inbrott.

Flera patruller åkte till platsen och en misstänkt påträffades i källaren med en väska med inbrottsverktyg som beslagtogs. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades. Gärningsmannen avlägsnades från platsen och släpptes efter förhör.

RELATERADE ARTIKLAR

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i veckan att avgifter för viss vaccination mot covid-19. Den 1...
Regeringen har idag utsett Juno Blom till ny barnombudsman och samtidigt chef för Barnombudsmannen. Juno...
Hele 84 procent uppger att de har tillgång till den sjukvård de behöver. 61...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.7 ° C
-0 °
-1 °
96 %
5.7kmh
100 %
fre
7 °
lör
6 °
sön
6 °
mån
6 °
tis
5 °