3.8 C
Linköping
lördag, mars 2, 2024

Försök till mord och trafikolyckor

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Östergötlands län. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Fortsatta problem med halkan innebar ett antal mindre allvarliga trafikolyckor. Man kan utgå från att det är halt ute på vägarna. Håll därför avstånd till framförvarande bil och anpassa hastigheten till underlaget.

Misstänkt mordförsök

Polisen larmades 18:47 till Nygårdsvägen i Skäggetorp. En man hade slagit mot ett arbetsfordon och dess förare med ett vasst föremål av oklar anledning. Därefter lämnade mannen platsen. Ingen person skadades allvarligt vid händelsen.

Den misstänkte mannen upptäcktes senare på Sörgårdsgatan av en polispatrull och greps under visst tumult innan han kunde beläggas med handfängsel. 

Polisen arbetar vidare med förhör av vittnen och insamlande av teknisk bevisning i form av film, bilder och beslag. Den misstänkta mannen kommer även provtas efter spår av narkotika. Rättsläget är för närvarande försök till mord enligt jourhavande förundersökningsledare.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
3.8 ° C
4.9 °
3.1 °
97 %
5.1kmh
100 %
lör
4 °
sön
9 °
mån
6 °
tis
3 °
ons
4 °