-1 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

Polis: Vapenbrott, bombgrupp och viltolyckor

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

I trafiken har nio viltolyckor inträffat där vildsvin, rådjur samt hjortar drabbats.

Misstänkt grovt vapenbrott

Det var vid 15-tiden igår som en man kontrollerades av polis utomhus på Stockholmsvägen. Mannen visade tecken på narkotikapåverkan och fick följa med för provtagning. Senare tog polisen beslut om att göra husrannsakan. Vid husrannsakan påträffades misstänkt vapen samt tillbehör. Även misstänkt explosiva varor påträffades. Poliserna lämnade lägenheten. Kontakt togs med det nationella bombskyddet och det beslutades att det nationella bombskyddet skulle till platsen. Mannen som är i 40-årsåldern greps misstänkt för brott mot brandfarliga och explosiva varor samt vapenbrott. Fler brottsmisstankar kan tillkomma och nuvarande rubriceringar kan ändras. Det nationella bombskyddet kom till platsen vid 20:10-tiden. Det är polisanställda med specialkompetens som involveras i den här typen av ärenden. Det nationella bombskyddet är på plats och arbetar för att undersöka vad för typ av föremål det rör sig om.

Uppdatering 21:23

Det nationella bombskyddet har gjort bedömningen att inget explosivt har påträffats. Poliser är dock kvar på platsen och arbetar med husrannsakan. Mannen är inte längre misstänkt för brott mot brandfarliga och explosiva varor eftersom inget explosivt påträffades. Mannen är dock anhållen misstänkt för grovt vapenbrott, ärendet är åklagarlett.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen publicerar nu på sin hemsida en bild på den försvunna Liselotte för att...
Idag togs Martin Modéus emot som Svenska kyrkans ärkebiskop. Mottagandet skedde under en högmässa...
Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 100 ärenden av olika karaktär...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-1 ° C
-0.3 °
-1.4 °
88 %
4.6kmh
100 %
sön
-1 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-3 °