-1 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

Krisledningen aktiverad i kommunen- Bemanningsläget inom äldreomsorgen ansträngd

Krisledningen är aktiverad inom förvaltningen Leanlink, som bedriver kommunal äldreomsorg och hemtjänst i Linköpings kommun. Leanlinks krisledningsstab träffas nu tre dagar i veckan och på kort sikt ser man att bemanningsläget kommer att stabiliseras.

Hög sjukfrånvaro och ont om nya medarbetare gör att bemanningsläget inom fyra hemtjänstområden i Linköpings kommun är ansträngt. Situationen har lett till att kommunen gått upp i lokal krisledning.

Inte enbart i Linköping

I fyra verksamheter inom hemtjänsten är bemanningen ansträngd.

– Det gäller framförallt serviceinsatser för de Linköpingsbor som får stöd och hjälp från oss i Leanlink. Omvårdnadsinsatser prioriteras och vi ser framförallt över hur vi kan få stöd och hjälp när det kommer till saker som till exempel matinköp. Ingen ska behöva oroa sig över att de inte får den hjälp de behöver. Det gäller både Linköpingsbor som vi är till för men också medarbetare inom hemtjänsten, säger Sofia Sjöholm, avdelningschef, inom Öppna vårdformer, på kommunens hemsida och fortsätter. 

– Kompetensförsörjningen är en utmaning inom vård- och omsorgssektorn i hela landet just nu så det är ingenting specifikt för bara Linköping. 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen publicerar nu på sin hemsida en bild på den försvunna Liselotte för att...
Idag togs Martin Modéus emot som Svenska kyrkans ärkebiskop. Mottagandet skedde under en högmässa...
Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 100 ärenden av olika karaktär...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-1 ° C
-0.3 °
-1.4 °
88 %
4.6kmh
100 %
sön
-1 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-3 °