-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Polisnatten: Väpnat rån i Ektorp

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 85-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits. Nio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Personrån i Norrköping

Polisen kallades 01 15 till Ektorp med anledning av ett väpnat rån. En man hade blivit slagen i ansiktet och blivit hotad med ett vasst föremål. Mannen tvingades därefter att swisha pengar.

Polisen sökte efter spår på brottsplasten som var i en skogsdunge dit målsägaren blivit indragen. Vidare sökte patrullerna efter personer som gjort iakttagelser, bland annat genom att knacka dörr. Undersökningsåtgärder inom polisen gjorde att ett beslut om en husrannsakan i en lägenhet med misstänkta personer togs för att utröna omständigheterna runt rånet.

Det resulterade i att två personer i 25-årsåldern , en man och en kvinna, greps misstänkta för rån och penningtvättsbrott. De är nu anhållna. Det finns ingen uppgift om att målsägaren behövde sjukhusvård.

Nationellt fokus på viltolyckor

Sex viltolyckor har inträffat under morgontimmarna och just viltolyckor kommer att uppmärksammas lite extra under kommande vecka då polisen har en nationell vecka med fokus på viltolyckor.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °