12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Polisnatten: Biljakt på E22:an bilen stoppades med spikmatta

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 65-tal ärenden som rör Östergötlands län. Fyra har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Stannade inte på polismans tecken

En bilförare stannade inte på polismans tecken vid en trafikkontroll på E22 utanför Norrköping klockan 23:05.

Ett förföljande inleddes i olika hastighet ner mot Söderköping.  Polisen gjorde försök att preja bilen utan att lyckas. Efter det togs beslut att använda spikmatta för att stoppa färden. Bilen vände tillbaka mot Norrköping och där hade en patrull förberett sig med en spikmatta och fick träff på bilen som sen åkte in i räcket.

Fick mindre bitsår av hundarna

Det fanns fyra personer i bilen, två blev kvar vid bilen och andra två sprang från platsen. De fångades senare in med hjälp av polishundar. Under tiden tog bilen eld och blev övertänd och det blev totalstopp för all trafik på vägen.

De två misstänkta som sprang undersöktes av ambulanspersonal för mindre bitsår av hundarna. En person fick också kontrolleras för smärtor från stoppet.

Vid 5-tiden anhölls två av de gripna och två släpptes. De är misstänkta för vårdslöshet i trafik men fler misstankar kan tillkomma.

RELATERADE ARTIKLAR

Arbetet med länets koldioxidbudget, energi- och klimatstrategi är nu klar. Arbetet leds av...
Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person...
Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °