-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Polisnatten: Skadegörelse och ett flertal bränder

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, viltolyckor utan personskador, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Brand i container

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 23 36 till Ektorpsskolan i Norrköping med anledning av en brand i en närliggande container. Väl på plats fanns ingen spridningsrisk. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. 

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 23 52 till Väderkvarnsbacken i Mjölby med anledning av en brand i en container. Efter att polis varit på plats togs beslut om att skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt. 

Skadegörelse på skola

Polis larmades 03 42 till en skola på Näckrosvägen i Linköping med anledning av att en inringare hört glas som krossats. När polis anlänt till platsen visade det sig också att fönsterrutor på skolan krossats. En anmälan om skadegörelse kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 04 51 till Nyköpingsvägen i Åby, Norrköping, med anledning av en källarbrand i en äldre lokal. På plats kunde räddningstjänsten släcka branden och för polisens del kommer en anmälan om skadegörelse genom brand att skrivas. Det finns ingen misstänkt. 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °