17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Polisnatten: Biltjuvar rymde till fots

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. Tre personer har gripits. 12 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Ärendet som sticker ut

Polis larmades 03 18 till en bostad i Finspång med anledning av ett pågående inbrott. En inringare hade sett minst två personer röra sig inne i ett garage. Därefter ska en bil som tillhör fastigheten ha lämnat platsen. När polispatruller anlänt visade det sig att de misstänkta personerna lämnat den stulna bilen och istället sprungit till fots. En hundpatrull lyckades spåra upp en gärningsperson längs med spåret och ytterligare två andra personer vid en adress i Nyhem. Alla tre, män i 20-årsåldern, greps misstänkta för stöld genom inbrott samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °