17.5 C
Linköping
söndag, augusti 14, 2022

Bra resultat för Linköpings gymnasieskolor- examensgraden har ökat

Den totala examensgraden för Linköpings kommunala gymnasieskolor har ökat från föregående år och är den högsta på många år. Glädjande är också att killarnas examensgrad har ökat och ligger nu på samma nivå som tjejernas.

Eftersom eleverna har haft perioder av fjärr- och distansundervisning under pandemin måste resultatet ses om fantastiskt bra.

Pandemin ställde annorlunda krav

De kommunala gymnasieskolorna har på många olika sätt fått anpassa sig under pandemin för att inte bidra till ökad smittspridning, samtidigt som utbildningarna har genomförts. Längre perioder av studier på fjärr- och distans har ställt annorlunda krav på både lärare och elever.

– Det är glädjande att vi nu kan se så positiva resultat trots de svåra förutsättningar som pandemin inneburit för både lärare och elever. Det visar att vår satsning på extralärare samt heltidsmentorer har gett resultat. Jag är verkligen stolt över hur väl våra medarbetare på gymnasieskolorna lyckats med att ge stöd och motivation till eleverna, säger Åsa Wennergren (L), ordförande i bildningsnämnden på kommunens hemsida.

– Gymnasieexamen öppnar upp för vidareutbildning och ökar chanserna till arbete, säger Åsa Wennergren (L). Foto: Tommy Pettersson

Ökat med fem procentenheter

Den totala examensgraden för avgångsklasserna på de kommunala gymnasieskolorna är i år 93 procent, vilket är fem procentenheter högre än året innan. Killarna står för en ökning på hela sex procentenheter och tjejerna står för en ökning på tre procentenheter. Både killarna och tjejerna tar examen i samma utsträckning, 93 procent. Den genomsnittliga betygspoängen för eleverna som tog examen i år ligger kvar på samma nivå som föregående år. Eleverna som tog examen i år har i genomsnitt 15,4 i betygspoäng och motsvarande siffra för samtliga elever är 15,1.

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
17.5 ° C
19.8 °
14.7 °
82 %
2.1kmh
85 %
sön
30 °
mån
30 °
tis
30 °
ons
28 °
tor
28 °