17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Region Östergötland uppmanar till påfyllnad av covid-19 vaccin

Region Östergötland erbjuder nu en påfyllnadsdos av covid-19-vaccin i höst. Inför höst- och vintersäsongen, då det finns risk för att smittspridningen ökar, kommer personer med ökad risk för allvarlig covid-19-sjukdom, inklusive gravida och alla över 65 år, att erbjudas ytterligare en påfyllnadsdos vaccin.

Vaccinationscentralerna i Linköping, Norrköping och Motala kommer från och med vecka 27 vara öppna en dag i veckan vardera fram till och med vecka 30. En påfyllnadsdos ges tidigast fyra månader efter den senaste dosen.
– Vi startar den 1 september och erbjuder en påfyllnadsdos till alla grupper som rekommenderas det. Vi kommer även att erbjuda alla över 18 år att ta en fjärde dos, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare i Region Östergötland i ett pressmeddelande.
Succesivt erbjudande
Vaccinationen erbjuds successivt till olika grupper, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Erbjudandet kommer precis som tidigare att skickas till digitala brevlådor till personer som har det eller med vanlig post. Erbjudandet om vaccination skickas först till personer i särskilt boende, personer som har hemtjänst eller hemsjukvård och personer över 80 år. Sedan följer personer med nedsatt immunförsvar och andra riskgrupper. Därefter erbjuds personer i åldrarna 65-79 år vaccination och slutligen gruppen med personer mellan 18 och 64 år.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °