14.5 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Brand i Grebo efter explosion

Klockan 12:55 larmade SOS räddningstjänst, polis och ambulans till Grebo med anledning av brand i en villa. Enligt de initiala uppgifterna kan någonting ha exploderat och startat branden. Detta är inte fastställt.

Polis på plats som konstaterade att ingen person befann sig i bostaden. Polisen är räddningstjänsten behjälplig så att de kan fokusera på att arbeta med branden.

Allmänfarlig vårdslöshet

Räddningstjänsten arbetade med att släcka branden. De boende i villan finns oskadda utanför villan. Polisen är kvar på plats med främsta uppgift att vara räddningstjänsten behjälplig genom att se till att bara behöriga personer upphåller sig omkring branden och informera boende i området om vad som händer. Det kommer att dröja innan det är möjligt för polisen att genomföra en brottsplatsundersökning av brandplatsen då det kommer att vara varmt långt efter att branden är släckt. Initialt kommer en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet att inledas. 

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
14.5 ° C
15 °
13.3 °
70 %
5.1kmh
89 %
lör
16 °
sön
12 °
mån
12 °
tis
14 °
ons
16 °