16.5 C
Linköping
lördag, juni 25, 2022

Stångån – Kinda kanals kajrenovering fortsätter

Nu är flytbryggan i Stångån är borta och det visar att ännu en etapp av kajrenoveringen längs Stångån och Kinda kanal färdig.

Hösten 2020 startade renoveringen av kajen mellan Åkersbergsgatan och Tegelbruksgatan på Stångåns östra sida. Även gångstråket, som är en del av kajkonstruktionen byggdes om.

Flytbryggan borttagen

Under tiden arbetet pågick fanns en cirka 300 meter lång flytbrygga så att gående kunde passera säkert längs sträckan. Men för några veckor sedan monterades den ner och fraktades bort norr om Tullbron till kajen vid gamla/nya hamnen där den istället ska utnyttjas under SM-veckan.

En stadig träbrygga har byggts vid nedanför Ringgatan. Foto: Tommy Pettersson

Arbetet med den här etappen har avslutats och slutbesiktats nu i juni 2022. I nuläget kvarstår endast mindre justeringar som kommer utföras av entreprenören innan månadens slut.

– Kajen är nu i gott skick igen och gångvägen har förstärkts för att kunna bära mindre driftfordon om sju ton totalvikt. Flera trappor längs med sträckan var slitna och svåra att gå i, med olika steglängd och lutning. De har också fixats till med bäring på säkerhet, tillgänglighet och gestaltning, säger Joacim Gustavsson, projektledare på Linköpings kommun på kommunens hemsida.

Ett antal delsträckor återstår och en av dessa är sträckan mellan Drottningbron och Tinnerbäckens utlopp på Stångåns västra sida. Den ska påbörjas efter Linköpings Stadsfest i slutet av augusti 2022 och beräknas vara klar till sommaren 2023. Två andra sträckor, vid Tullbrons västra ände samt mot Stångebrobron, ska påbörjas under nästa år och beräknas vara färdiga slutet 2024.

RELATERADE ARTIKLAR

I sjukvården behövs i genomsnitt en blodpåse i minuten, även under semestertider. Eftersom blod...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 80 ärenden under kvällen och natten. Polispatrullerna har...
En stor vit kupol reser sig i skogen invid Hangaren i Ryd. Det är...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
16.5 ° C
17.2 °
11.7 °
76 %
2.6kmh
4 %
lör
30 °
sön
29 °
mån
29 °
tis
29 °
ons
17 °