-2.1 C
Linköping
torsdag, november 30, 2023

Polisnatten: Fylleri trafikbrott och psykisk ohälsa

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 140 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. 20 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sju personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Bråk utomhus

Polis och ambulans larmades 21 30 till en adress i Hageby, Norrköping, med anledning av ett bråk utomhus. När polis anlänt anträffades en skadad person. Killen i 15-årsåldern ska ha blivit misshandlad med ett vasst tillhygge. Vid 21:45 kom ytterligare ett larm om en misshandel med ett vasst tillhygge i samma område. När polis anlänt dit anträffades ytterligare en skadad kille, även han i 15-årsåldern. Båda målsägande fördes med ambulans till sjukhus, lindrigt skadade. Polisen har under natten genomfört vittnesförhör, stoppat och kontrollerat bilar samt rört sig i området i ett brottsförebyggande syfte. Det finns i nuläget ingen misstänkt och ärendena rubriceras som grov misshandel. 

Inbrottslarm på Skogslyckegatan

Polis och väktare larmades 02 03 till en butik på Skogslyckegatan i Linköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. När polis anlänt visade det sig att en ruta krossats till butiken. Ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar och det är oklart vad som stulits. Polispatrull har genomfört en brottsplatsundersökning och en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

RELATERADE ARTIKLAR

Imorgon, fredag klockan 16 30 startar en ny utställning i Niclas G THALBergs lokaler...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ett drygt tiotal...
Så har ännu ett kommunstyrelsemöte i Linköpings kommun hållit stängt för allmänheten. Vad hände...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-2.1 ° C
-1.2 °
-2.5 °
96 %
4.6kmh
75 %
tor
-2 °
fre
-2 °
lör
-6 °
sön
-7 °
mån
-7 °