2.1 C
Linköping
tisdag, januari 31, 2023

Polisnatten: Fylleri trafikbrott och psykisk ohälsa

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 140 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. 20 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sju personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Bråk utomhus

Polis och ambulans larmades 21 30 till en adress i Hageby, Norrköping, med anledning av ett bråk utomhus. När polis anlänt anträffades en skadad person. Killen i 15-årsåldern ska ha blivit misshandlad med ett vasst tillhygge. Vid 21:45 kom ytterligare ett larm om en misshandel med ett vasst tillhygge i samma område. När polis anlänt dit anträffades ytterligare en skadad kille, även han i 15-årsåldern. Båda målsägande fördes med ambulans till sjukhus, lindrigt skadade. Polisen har under natten genomfört vittnesförhör, stoppat och kontrollerat bilar samt rört sig i området i ett brottsförebyggande syfte. Det finns i nuläget ingen misstänkt och ärendena rubriceras som grov misshandel. 

Inbrottslarm på Skogslyckegatan

Polis och väktare larmades 02 03 till en butik på Skogslyckegatan i Linköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. När polis anlänt visade det sig att en ruta krossats till butiken. Ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar och det är oklart vad som stulits. Polispatrull har genomfört en brottsplatsundersökning och en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

RELATERADE ARTIKLAR

Under ett par veckor åker vaccinationskliniken i Region Östergötland runt i ett flertal orter...
Det nystartade lokalpartiet Linköpingslistan, LL, uppnådde ett bra valresultat i 2022 års kommunalval. Valframgången...
Regeringen och Sveriges kommuner och regioner (SKR) har slutit en överenskommelse om sammanhållen, säker...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
2.1 ° C
2.2 °
1.7 °
60 %
8.2kmh
1 %
tis
2 °
ons
3 °
tor
1 °
fre
-1 °
lör
-4 °