9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Polisnatten: Villainbrott personrån och inbrott

Polisen i Östergötland har hanterat 60 ärenden mellan klockan 22 00 och 06 00. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Klockan 23:05 fick polisen vetskap om en skadegörelse i Linköping. Någon, eller några, ska ha kastat en sten som träffade en bil som körde på Brokindsleden. Stenen ska ha träffat vindrutan men ingen person ska ha skadats fysiskt. Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel och skadegörelse. Det finns ingen misstänkt.

Inbrott i skola

Polisen larmades 00 05 till Holmentorget i Norrköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Någon, eller några, ska ha tagit sig in i en skollokal på adressen. Minst en ruta till lokalen var krossad. Vad som stulits är inte preciserat i nuläget, händelsen rubriceras som stöld genom inbrott. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Personrån i Norrköping

Polisen larmades 02 33 till de centrala delarna av Norrköping med anledning av ett misstänkt personrån. En gärningsperson ska ha rånat en kvinna, som är i 25-årsåldern. Den drabbade blev av med en väska och telefon. Kvinnan ska inte ha fått fysiska skador i samband med detta. Händelsen rubriceras som rån, ingen är gripen i ärendet.

Stöldförsök i Mjölby

Polisen larmades 03 00 till en adress i norra Mjölby med anledning av ett stöldförsök. Personen som larmade polis hade noterat hur minst två gärningspersoner såg ut att stjäla delar från en parkerad bil. Den parkerade bilen var upphissad av en domkraft. Gärningspersonerna lämnade sedan platsen. Händelsen rubriceras som försök till stöld, det finns ingen misstänkt för brottet.

Villainbrott i Motala

Polisen larmades 04 42 till en adress i området Samuelsberg i Motala med anledning av ett villainbrott. Flera polispatruller åkte till platsen. Bostadsinnehavaren var bortrest. I bostaden påträffades en man som är i 25-årsåldern. Han greps misstänkt för grov stöld genom inbrott. Minst en ruta till bostaden var krossad.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °