-2.1 C
Linköping
torsdag, november 30, 2023

Polisnatten: Elsparkcykelstöld Bensinslangning och försök till grov misshandel

Sedan 22:00 igår kväll har polisen hanterat ett 40-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits för brott.

Puttades av elsparkcykel

Polisen larmades 22:25 till området Lindö i Norrköping. En pojke i nedre tonåren hade blivit avputtad från sin elsparkcykel och bestulen på den. Pojken skadades inte fysiskt. Polisen letade efter en grupp med personer som skulle varit med vid stölden och hittade fyra unga killar på Tullhusgatan. De hade med sig den stulna elsparkcykeln. Då killarna är unga, mellan 13-17 år, hölls inget förhör där och då utan det kommer att ske under närvaro av vårdnadshavare senare. Killarna fotograferades av polisen och vårdnadshavare meddelades om vad som hade hänt. En utredning om grov stöld är påbörjad och det kommer nu att utredas vilken roll de fyra unga killarna hade. Elsparkcykeln är återlämnad till ägaren.

Slangade bensin ur lastbil
Polisen larmades 00:26 till en rastplats vid E4 Ödeshög. En sovande lastbilschaufför hade vaknat av oljud utanför lastbilen och när han tittade ut såg han minst tre personer som såg ut att försöka ”slanga” bränsle från lastbilen. Personerna sprang från platsen när de blev upptäckta. Polisen sökte efter personerna i området men ingen påträffades. En anmälan om försök till stöld är upprättad.

Försök till grov misshandel

Polisen tog 01:11 emot samtal från en kvinna som färdades i bil på Finspångsvägen i Norrköping. Kvinnan uppgav att hon blev förföljd av en man som körde i en bil bakom henne. Mannen ska ha kört in i kvinnans bil med flit. På Norra promenaden stannade båda bilarna och polisen pratade med mannen och kvinnan som tidigare har haft en relation. Mannen, som är i 20-årsåldern, greps och misstänks för försök till grov misshandel genom att ha kört in i kvinnans bil. Kvinnan skadades inte fysiskt under händelsen. Efter förhör beslutade åklagare att mannen skulle anhållas. Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till grov misshandel.

RELATERADE ARTIKLAR

Imorgon, fredag klockan 16 30 startar en ny utställning i Niclas G THALBergs lokaler...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ett drygt tiotal...
Så har ännu ett kommunstyrelsemöte i Linköpings kommun hållit stängt för allmänheten. Vad hände...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-2.1 ° C
-1.2 °
-2.5 °
96 %
4.6kmh
75 %
tor
-2 °
fre
-2 °
lör
-6 °
sön
-7 °
mån
-7 °