13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Polisnatten: Kalabalik på E4:an

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 00 och 06 00. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Personer stoppade trafiken på E4, Norrköping

Polisen larmades klockan 22 48 om en händelse som inträffade på E4 i höjd med trafikplats 124 Åby, Norrköping. Flera bilar ska ha jagat varandra för att sedan stanna på motorvägen.

Ur två bilar klev ungefär tio maskerade personer som ska ha slagit på flera bilar som tvingades att stanna. I samband med händelsen ska flera bilar, som stannade på grund av stoppet, försökt att köra från platsen och ska då ha kört/backat på andra bilar.

Flera polispatruller involverades i ärendet men ingen gärningsperson har hittills påträffats. Ingen person ska ha fått fysiska skador i samband med händelsen.

Händelsen rubriceras som grovt olaga hot. Brottsrubriceringen kan komma att ändras och fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Trafikolycka i Slättmotorp

Ett SOS-larm inkom 01 10 till polisen gällande en trafikolycka på en mindre väg vid Slättmotorp, Ljung, Linköping. Det var en personbil som hade kört i diket.

När polis kom till platsen påträffades en berusad man i 50-årsåldern. Mannen nekade till att han kört fordonet, och polisen kan inte styrka vem som kört bilen.

I bilen fanns jaktvapen som förvarades på felaktigt sätt. Dessa togs i beslag av polis. Mannen misstänks för brott mot vapenlagen.

Bilist försökte att köra från polispatrull

En polispatrull meddelade 05 31 regionledningscentralen att de skulle stoppa en bilist som vägrade att stanna. Bilisten försökte att köra från polispatrullen som följde efter. Detta inträffade i Tornbyområdet i Linköping.

Flera polispatruller involverades i ärendet men poliserna tappade visuell kontakt med bilisten. Den aktuella bilen påträffades senare inne i Tornbyområdet, ingen person befann sig i bilen. I närområdet påträffade en annan polispatrull en man i 20-årsåldern som kunde kopplas till bilen.

Mannen kontrollerades av polis och mannen agerade aggressivt. Han är misstänkt för grov olovlig körning, grovt rattfylleri och våldsamt motstånd. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Mannen fick följa med för provtagning.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
13.1 ° C
13.9 °
13 °
76 %
3.1kmh
75 %
mån
13 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
11 °
fre
14 °