13.1 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Polisnatten: Fylla och pepparspray mot misstänkt man

Under natten mot onsdagen har polisens regionledningscentral Öst hanterat 30 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits för brott och fyra personer har omhändertagits för hög berusning.

En polispatrull genomförde 01 20 en kontroll av en personbil och dess förare i centrala Linköping. Vid kontrollen uppstod misstanke om brott och polispatrullen gjorde en husrannsakan i bilen. Vid husrannsakan anträffades ett misstänkt skjutvapen samt misstänkt narkotika. Föremålen togs i beslag. Teknisk undersökning av det misstänkta skjutvapnet kommer att ske, och de misstänkta drogerna kommer att skickas på analys. Föraren av bilen, en man i 40-årsåldern, greps och misstänks för vapenbrott och narkotikabrott. Klockan 04:53 anhölls mannen av åklagare på sannolika skäl misstänkt för samma brott.

Pepparsprayades och handfängslades

Polisen larmades 02 49 till Ågatan i centrala Linköping. Tre berusade män skulle ha uttalat sig kränkande mot en kvinna och hennes vänner. En av männen ska också ha viftat med ett föremål vilket var nära att skada kvinnan och hennes vänner. Polisen anträffade männen varav en var aggressiv mot patrullen och han fick sprayas med pepparspray och beläggas med handfängsel. Mannen, som är i 20-årsåldern, misstänks för försök till misshandel och våldsamt motstånd. Han var kraftigt berusad och omhändertogs för fylleri. Han kommer att förhöras om händelsen när han har nyktrat till.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag har Tåkernfonden delat ut och Tåkernpriset 2020 går till Urban Ekstam. Prissumman är...
Krisledningen är aktiverad inom förvaltningen Leanlink, som bedriver kommunal äldreomsorg och hemtjänst i Linköpings...
Nu på lördag börjar älgjakten i Östergötland och den fortsätter ända fram till 31...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
13.1 ° C
13.8 °
13 °
73 %
11.3kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °