12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Stångån ska rensas inför SM veckan

Nu står det klart vilka idrotter som är aktuella för SM-veckan sommar 2022 i Linköping. Det är förstas gången som Linköping arrangerar en SM-vecka.

Speedway och ridsportsgrenen working equitation är några av de nya idrotterna som tillsammans med bland annat cricket, simning och bågskytte ska göra upp om medaljerna.

Den 28 juni – 3 juli 2022 är det återigen dags för kampen om SM-guld när Sommar; SM-veckan arrangeras. Not4ras kan att både sommaren 2020 och 2021 ställdes in på grund av coronapandemin.

Nya idrotter

Nya idrotter på SM-veckan är, förutom speedway och ridsportsgrenen working equitation, även mountainbike och Beach soccet som är en ny-gammal idrott på programmet i Linköping

Tävlingar på Stångån

På Stångån kommer det hållas tävlingar i wakeboard, aqua bike, sup, vattenpolo och kanotpolo.

Stångån blir en viktig tävlingsarena under SM-veckan i Linköping. Många förberedelser planeras och genomförs nu för att optimera området inför tävlingarna. En av insatserna är att städa Stångåns botten.

Ett område för vattensport ska byggas i vattnet och vid Stångåns kaj. Runt området ska bryggor placeras ut i vattnet. Det ska byggas läktare för publik längs kajen. El och fiber ska dras till tävlingsområdet. En del blir fasta installationer som lämnas kvar efter SM-veckan och kommer kunna användas även vid framtida event. 

Dykare hämta upp cyklar

Städningen av Stångåns botten kommer genomföras så nära inpå tävlingarna som möjligt. Det är Stångåns partier som ligger inom tävlingsområdet som ska städas. Dykare kommer hämta upp saker från botten som inte hör hemma där. 

– Den el som krävs är måttlig i sammanhanget och kommer levereras av Tekniska verken och vara förnybar och återvunnen. Det kommer behövas internet till samtliga huvudbanor för tidtagning och lokala streaming sändningar. SVT kommer även behöva fiber från varje kamera upp till studion i Stockholm, där man producerar TV-programmet, säger Johan Blick, produktionschef på Visit Linköping på kommunens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Arbetet med länets koldioxidbudget, energi- och klimatstrategi är nu klar. Arbetet leds av...
Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person...
Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °