9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Saab får beställning från Finland på 152 miljoner

Saab har nu tecknat ett kontrakt med finska försvarsmakten om leverans av simulatorutrustning som ska komplettera deras befintliga lösningar för realistisk stridsträning. Det totala ordervärdet är cirka 152 miljoner kronor.

Kontraktet omfattar en uppgradering av den finska militära utbildningsanläggningen på Björneborgs brigad, samt simulatorutrustning vid ytterligare åtta regementen. Beställningen innebär att det finska försvaret kan fortsätta använda träningssimulatorerna fram till slutet av 2032.

-Våra innovativa och flexibla träningslösningar kommer att stärka Finlands träningskapacitet under det kommande decenniet vilket innebär att det finska försvaret kan träna med högsta möjliga realism, säger Åsa Thegström, chef för Saabs affärsenhet Training & Simulation i ett pressmeddelande.

– Det här kontraktet ger Finlands försvarsmakt förbättrad förmåga till realistisk stridsträning som bidrar till att ytterligare stärka försvarsmaktens förmåga, såväl inom landet som när vi deltar i multinationella övningar, säger överste Kari Pietiläinen, biträdande stabschef, utbildningsavdelningen (J7), Försvarskommandot för den finska försvarsmakten.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °