13.1 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

S kräver flyktingmottagande med ordning och reda

Socialdemokraternas har lagt fram förslag i kommunen om att undanta tre stadsdelar i Linköping från mottagandet av asylsökande. Det borgerliga styret röstade nyligen nej i kommunfullmäktige, trots att Linköping kan ställas på hårda prov av mottagande från Ukraina.

Även om flyktingar från Ukraina går under massflyktsdirektivet och inte är asylsökande ser Socialdemokraterna vikten av att asylsökande inte fortsätter hamna i Skäggetorp, Berga och Ryd.

– Linköping behöver ordning och reda i flyktingmottagandet. Det är viktigare än någonsin att vi inte återupprepar samma misstag som under tidigare migrationskriser. Vi får inte fortsätta cementera segregationen genom att återkomma låta asylsökanden bosätta sig i samma områden, säger Kristina Edlund, oppositionsråd och gruppledare för Socialdemokraterna och partikollegan Elias Aguirre hänger på i resonemanget. 

– Sveriges flyktingmottagande kopplat till Ukraina har bara börjat och redan har moderata kommunpolitiker runt om i landet börjat prata om att strunta i EBO-undantagen – för att kunna placera asylsökande i samma utsatta stadsdelar. Det kommer skapa stora problem.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag har Tåkernfonden delat ut och Tåkernpriset 2020 går till Urban Ekstam. Prissumman är...
Krisledningen är aktiverad inom förvaltningen Leanlink, som bedriver kommunal äldreomsorg och hemtjänst i Linköpings...
Nu på lördag börjar älgjakten i Östergötland och den fortsätter ända fram till 31...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
13.1 ° C
13.8 °
13 °
73 %
11.3kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °