1.6 C
Linköping
tisdag, januari 31, 2023

S kräver flyktingmottagande med ordning och reda

Socialdemokraternas har lagt fram förslag i kommunen om att undanta tre stadsdelar i Linköping från mottagandet av asylsökande. Det borgerliga styret röstade nyligen nej i kommunfullmäktige, trots att Linköping kan ställas på hårda prov av mottagande från Ukraina.

Även om flyktingar från Ukraina går under massflyktsdirektivet och inte är asylsökande ser Socialdemokraterna vikten av att asylsökande inte fortsätter hamna i Skäggetorp, Berga och Ryd.

– Linköping behöver ordning och reda i flyktingmottagandet. Det är viktigare än någonsin att vi inte återupprepar samma misstag som under tidigare migrationskriser. Vi får inte fortsätta cementera segregationen genom att återkomma låta asylsökanden bosätta sig i samma områden, säger Kristina Edlund, oppositionsråd och gruppledare för Socialdemokraterna och partikollegan Elias Aguirre hänger på i resonemanget. 

– Sveriges flyktingmottagande kopplat till Ukraina har bara börjat och redan har moderata kommunpolitiker runt om i landet börjat prata om att strunta i EBO-undantagen – för att kunna placera asylsökande i samma utsatta stadsdelar. Det kommer skapa stora problem.

RELATERADE ARTIKLAR

Under ett par veckor åker vaccinationskliniken i Region Östergötland runt i ett flertal orter...
Det nystartade lokalpartiet Linköpingslistan, LL, uppnådde ett bra valresultat i 2022 års kommunalval. Valframgången...
Regeringen och Sveriges kommuner och regioner (SKR) har slutit en överenskommelse om sammanhållen, säker...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.6 ° C
2 °
0.7 °
62 %
7.7kmh
0 %
tis
2 °
ons
2 °
tor
-0 °
fre
-0 °
lör
-3 °